Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Chápu, že jste z toho vzpěněná. Na druhé straně...prostě stane se. Zase ale, pokud se něco pokazí, má existovat postup pro řešení. Snad tam mají dispečera, který je schopen zajistit náhradní dopravu, parní lokomotivu když se poruší troleje atd.

Jenže nikdo se nedozví, co bylo za problém, jak se řešil, kdo řešil, kdo za řešení odpovídá.

To máte stejné, jako při havárii na dálnici. 15 hodin je uzavřena, hasiči jedou po svém, policie jede po svém, ŘSD si řeší po svém, nikdo tomu celkově nevelí, není žádný záznam o průběhu, nikdo nic nevyhodnocuje, co se mohlo udělat lépe.

Prostě jako v Rusku. Však počkají.

6 3
možnosti
PP

"parní lokomotivu" - ta by se roztopila asi v té době, když by byly již v Praze.

0 0
možnosti
BG

Tak to asi cestuji jinými ČD.

Dnes k nám přijela švagrová - ona dvě zavazadla, dvouměsíční dítě v kočárku a tříleté dítě vedle kočárku. Přijela do Brna RegioJetem, jenže kdesi v Rousínově byl nějaký průšvih. Takže ji museli vytáhnout ven do autobusů, které ani nepřijely. Nakonec ji naložili zpátky do vlaku a po 4 hodinách se konečně dostala k nám.

Nyní jsem ve vlaku ČD do Olomouce. Pracuju, je tady hezký průvan, jedeme na čas, protože v Olomouci zase přestupuju. To je vše, žádné jiné vzrůšo se nekoná. :-)

Ale možná je to zkreslené, protože vlakem nacestuju 35 tisíc km a na opravdu brutální zpoždění při svém štěstí narazím jednou za rok, což může připadnout na Vás.

4 0
možnosti
Foto

Jo, štěstí si umí vybrat:)

1 0
možnosti
Foto

Četl jsem jenom začátek. Mám s ČD úplně jiné zkušenosti. Nedávno jsem jel do Žamberku vlakem. Přestupoval jsem v Hradci Králové. Bezva jízda.

https://www.neviditelnycert.cz/blog/pel-mel/2983-cesta-do-zamberku.html

Píšete, že jste jely na otočku. Ráno tam, večer zpět. Opravdu bylo zapotřebí tahat tak velký kufr?

1 8
možnosti
DR

D17a54v24i20d 89R31a34a24b

19. 7. 2021 16:11

I kdyby tahala s sebou Harmoniku, nafouklý kruh a lodní kufr na kolečkách ... tady nejde o počet, velikost či druh zavazadla. Článek je o tom, jak tragické jsou ČD

11 1
možnosti
RN

Nemohly jste si rezervovat místo do jídelního vozu, ten ve vlaku prostě není.

3 0
možnosti
Foto

Krizovy management Ceskych drah na paternich spojich je neco co vlastne neexistuje. Ale kdyz ony ty koleje a trolej vlastne neni jejich. Z pohledu zakaznika, mam zpozdeni x hodin mam narok na refundaci (uprimne kolik lidi vyzaduje refundaci?) Z pohledu zakaznika CD ma mit jasne definovanou nahradni dopravu a tu zorganizovat do 120 minut poruchy na trati. Vlakovy personal ma zajistit bezpecne vystoupeni cestujicich z vlaku pokud je to mozne. Proto tam ten personal je. Vlakovy personal ma zodpovednost cestujici pravidelne informovat o tom co se bude dit dal. Informace jsou dulezite a at mi dneska nikdo netvrdi, ze vlakvedouci neni v kontatku s dispecinkem pripadne se strojvudcem a ten je v kontaktu s dispecinkem urcite. Tenhle pribeh je krasnym prikladem toho jak to fungovat nema. Nikdo nebude vinit CD za to ze spadla trolej, ale urcite neni v poradku nechat viset x hodin mezi poli a nic se nedeje. Je to cele od zacatku spatne. Pokud jim nefunguji krizove postupy nebo neexistuji, tak by se nad sebou meli zamyslet a i tu jizdenku bych jim vnutil. Protoze tohle je jejich lajdactvi a slendrian. Takze na Vasem miste bych pribeh predal oficialni cestou na GR CD at konaji, protoze tohle se v civilizovane zemi stat nesmi.

A obhajoby CD si nechte vim jak to tam chodi a tohle co se stalo je bonusovka pro zakazniky CD, take proto davam prednost alternativnimu dopravci kdyz uz musim jet vlakem a je-li tato volba mozna.

6 5
možnosti
BG

Obhajoby alternativních dopravců si nechte. Pokud je to možné, vyhýbám se jim, protože s nimi nemám dobré zkušenosti.

2 0
možnosti
Foto

I83v20a82n 15M74a85r57e24k

19. 7. 2021 14:26

Krásný článek paní Kateřino, karma. . . . .Jinak Slovácký a Valašský expres jsou kapitola sama o sobě. R^

3 0
možnosti
Foto

My jsme jeli loni v srpnu s basketbalovým týmem Pandolinem z Plzně do Prahy asi 3,5 hodiny. No aspoň jsme si to Pendolino užili.

5 0
možnosti
Foto

To ještě buďte ráda, že se ten personál ztratil, mně moje bujná fantazie doplňuje do děje vlakem procházejícího tlemícího se stevarda, který by mohl nabízet losy, pojištění, nebo alespoň charitativní pastelky. Moje fantazie zcela stírá nějaké rozdíly mezi Českou poštou a Českými drahami. Divíte se...?;-)

5 0
možnosti
Foto

Hele, brzdi a neomlouvej mého chlebodárce.;-D

0 0
možnosti
Foto

Jezdím vlakem dost často a koukám, že jsem měla zatím pokaždé štěstí. Ale ten Váš zážitek je dost strašnej...

4 0
možnosti
JZ

Tak to je kardinální smůla no, ale stane se. Je otázkou, do jaké míry mohly ČD postupovat lépe, jestli je technicky a bezpečně možné vlaky z pole evakuovat nějak efektivněji a dříve nebo jestli je v jejich silách těm vlakům dopravit alespoň vodu a potraviny navíc... To by nám musel říct někdo znalý no. Ale co mohli rozhodně, je častěji informovat cestující, byť třeba ve smyslu "vím, že nic nevím". Protože i to trochu mírní nervozitu. Jednou za dvacet minut tam někdo mohl procházet vlakem a informovat o vývoji, to asi v jejich silách bylo.

Ale naprostou novinkou je pro mě informace, že se dá rezervovat místo v restauračním voze! Tím spíš, že Slovácký expres restaurační vůz řazen nemá, alespoň podle současného jízdního řádu. I po mnoha letech cestování po železnici se mám pořád co učit:-)

4 0
možnosti
ZZ

Má i nemá jídelňák. Záleží v kolik hodin jedete. Některé tyto vlaky mají jídelňák, jiné mají jen rychlé občerstvení (roznášková služba nebo samoobslužný automat)

Obecně ale zaměstnanci českých drah mají mnohem víc socialistický přístup k cestujícím, než privátní společnosti, které dbají na to, aby cestující měli pocit, že servis vozů je tu pro pohodu cestujících.

:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 13080x
Lékařka a spisovatelka. Pracovala jako pediatrička v Baťově nemocnici ve Zlíně a následně na klinice v Německu. Nyní pečuje o malé pacienty v dětské léčebně v Luhačovicích. Spolupracuje s firmou HiPP, pro kterou píše články a brožury. V podcastech „Baby talk“ sdílí své zkušenosti s posluchači coby pediatrička a maminka v jednom. Narodila se jako jednovaječné dvojče a vdala se za muže, který má taktéž svou identickou kopii. Během tří let se jim postupně narodili tři synové. V roce 2018 byla čtenáři ONA Dnes zvolena Ženou roku. Dříve psala blogy, za které obdržela i několik ocenění, série nazvaná Já, doktorin vyšla knižně. Nyní se věnuje psaní beletrie, a to románů s thrillerovým nádechem (Zítřek ti nikdo neslíbil, Odbočka v lesích, Jiné místo)