Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

R26a85d57i67m 60K75a96l41a71s

13. 3. 2020 15:01

Jinak, dnes ráno na ČT epidemiolog z IKEMU říkal, že klasická rouška v zásadě nic neřeší, a že mnohem efektivnější je pečlivé mytí rukou.

2 2
možnosti

Nemocný s chirugickou rouškou rozsévá méně infekce!

Zdravého chirurgická rouška nezachrání, ale dávku virů přecejen omezí!

:-)

1 0
možnosti
IN

Takže každý kdo neplaší je hlupák?

Jako u všeho, je potřeba najít vývážení. Ano, jít na koncerty či fotbal je dnes hloupost. Akce do sto lidí. Ok. Zavřít po osmé hospody? Na hraně. Rozčilovat se nad tím, že si pár přátel sedne na pivo a zanadávají si? Nejste už náhodou v druhém extrému, že místo ignorace plašíte na druhou?

4 15
možnosti
DT

Tak já vám dám pohled z druhé strany (doslova) hranice. V našem malém městě jsou Coronou poškozené dvě školy. V rámci "neplašení", musí děti dál do školy chodit i v případě, že má jedna učitelka potvrzenou Coronu a flákala se tam infekční celé dva dny. Nechali doma jen dvě třídy a deset kantorů a zbytek do školy MUSÍ. Nechce ale musí. S tím, že nám dali na webstránky výhružný dopis ministerstva školství, že naše děti podléhají školní povinnosti a kdo nepůjde do školy, proti tomu bude zahájeno řízení.

Líbilo by se vám to víc?

Víte, z tohohle úhlu pohledu je to fakt směšné, že si lidi v Čechách stěžují na karanténu. O vás se alespoň snaží někdo starat, vy si opravdu nemáte co stěžovat. A to nebydlím v Itálii. Může být totiž ještě hůř...

8 0
možnosti
BD

ale bojím se, že tyhle naše mrzké a nízké starosti umělci z Prahy nepochopí...pro ně budeme vždycky blbé holky z Moravy.

12 3
možnosti
VS

Krásně zakomponovaná Praha a Morava... Lidé jsou o tolik lepší, když bydlí v určitém místě!

0 3
možnosti
VB
Foto

Virus lidské hlouposti se bohužel šíří mnohem rychleji než COVID-19. Ach jo!8-o

Kačko.R^R^

30 0
možnosti
JZ

Podle mě zbytečně spekulujete o lidských chybách, které si ale trošku domýšlíte. Doba je těžká, i když jen pro někoho, třeba pro lékaře. Jenomže doba je těžká vždycky pro někoho, ať už pro lékaře, nebo Lékaře bez hranic, nebo skladníky v Amazonu, nebo pro válečné oblasti. Ale i tak jsme rádi, že žijeme v té šťastnější části světa, nebo společnosti, kde si můžeme přiťuknout pivem a těšit se ze života, v době epidemie i kdykoli mimo ni. Co dělat, máme se za to stydět že je nám líp? Nevím.

Na mě osobně nijak podstatně nedopadají omezení kvůli viru, ale spíše ty neustálé čecháčkovské kecy kolem toho, které musím poslouchat od kolegů v kanclu. Protože poslouchat věčné hysterčení bab předdůchodového věku s hřmotným ječivým hlasem, jak furt hořekují nebo kritizují situaci, tak to, bůh mě netrestej za rouhání, možná fakt ležet doma s chřipkou.

2 15
možnosti
LJ

Ale o tom to je - o ohleduplnosti. Z vašeho příspěvku je patrné, že jste mladý jedinec, u kterého je předpoklad, že případná nákaza bude mít lehký průběh. Ale to už neplatí u těch "předdůchodových bab", u kterých může být zdravotní stav po nákaze komplikovaný, v nejhorším případě až fatální. A původcem můžete být právě vy, který se doma sejde s kamarády u pivka, párku a TV. Pokud k tomu přistupujete takto nezodpovědně, proč nezůstanete doma vy? Klidně si potom s přáteli juchejte, ale buďte doma, ať případně neohrožujete rizikovější skupiny. A úplně na závěr - myslíte si, že nikdy nebudete starý? Co takhle si zkusit představit, že je vám 65 let, chodíte do práce a vedle vás chrchlají "mladíci", kteří každý den slaví, byť je varování před pandemií viru Covid-XX? Až se budou lidé chovat zodpovědně, potom nebude ani hysterie.

18 0
možnosti
AN

Dobré. Odpůrci jsou v karanténě, zdá se, zatím vám nikdo nevynadal :-)

3 1
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 13080x
Lékařka a spisovatelka. Pracovala jako pediatrička v Baťově nemocnici ve Zlíně a následně na klinice v Německu. Nyní pečuje o malé pacienty v dětské léčebně v Luhačovicích. Spolupracuje s firmou HiPP, pro kterou píše články a brožury. V podcastech „Baby talk“ sdílí své zkušenosti s posluchači coby pediatrička a maminka v jednom. Narodila se jako jednovaječné dvojče a vdala se za muže, který má taktéž svou identickou kopii. Během tří let se jim postupně narodili tři synové. V roce 2018 byla čtenáři ONA Dnes zvolena Ženou roku. Dříve psala blogy, za které obdržela i několik ocenění, série nazvaná Já, doktorin vyšla knižně. Nyní se věnuje psaní beletrie, a to románů s thrillerovým nádechem (Zítřek ti nikdo neslíbil, Odbočka v lesích, Jiné místo)