Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dejte mi mínusů kolik chcete, ale takhle dobrý článek rozhodně nevypadá. Je nenávistný a není objektivní. Dle Vašich slov lékaři a nemocniční personál "z první linie" padá na hubu únavou, zatímco herci vesele sedí u piva a užívají si "prázdniny". Za trest by měli všichni nastoupit jako dobrovolníci do nemocnice, vynést pár mís a dovést pár nemohoucích na patřičná oddělení - však mají peněz a času momentálně dost!

Uvědomujete si paní Karolová, že lidé, kteří se živí kulturou (a pořádáním společenských akcí obecně) posledních pár dní nespí a přemýšlí jak vůbec zaplatit příští měsíc nájem/hypotéku, z čeho nakrmit své děti, kde najít jinou práci a jak přečkat tohle nepříznivé období? Vezmu si roušku. Půjdu pomoci, kde mě bude zapotřebí. Jsem sice z kulturního odvětví, ale nemám s tím vůbec žádný problém. Jenže z dobrodiní nájem nezaplatím a z dobrého pocitu si chleba nekoupím.

V žádném případě neshazuji pracovníky ve zdravotnictví, naopak, mám k nim hluboký respekt. Vy na druhou stranu nemáte vůbec žádný respekt k lidem pracujícím v kultuře - k hercům, režisérům, muzikantům, choreografům, technikům, zvukařům, osvětlovačům (a dalším) ani k OSVČ v oboru podnikajících celkově. Vůbec žádný. Nehledě na to, že tady řeším pouze dva obory, kterých se celá situace kolem koronaviru hluboce dotkne.

Závěrem: opatření proti šíření nebezpečného viru chápu a přijímám. Články jako je tento nikoliv. Haňte flákající-se puberťáky, haňte nečinné a neschopné lidi, bojujte proti lehkomyslnosti, ale přestaňte útočit na lidi, kteří jsou výborní v oboru, jenž před dvěma týdny měl smysl a nyní je naprosto nežádoucí. Děkuji.

S přáním pevného zdraví; J.K

7 11
možnosti
DT

V podstatě vyčítáte paní Kateřině to, že práce určitého typu je jen pohodlnou civilizační nadstavbou. Ona za to ale opravdu nemůže, že je "práce" v kultuře v krizových momentech zbytečná a doslova kontraproduktivní.

14 2
možnosti
BR

Dejte těm blbům na fotce 20 dnů. A pak se zeptejte, jestli jsou opravdu všichni fit ....

6 1
možnosti
Foto

A kam se chcete dostat? Že budeme na fotkách...a smí se fotit? ...že budeme v predepsané vážné tváři? Že život ustane?. ...Jak píšu...je v článku mnoho pravd, co podepíšu.. ale nevím, jestli zrovna treba lidi typu Petr Vacek...že patří k nějakým blbům a nabobům. To promiňte...A zda bylo fakt tak strašně nutné tohle vypíchnout...mám ráda vyváženost.

2 4
možnosti

R^

Pěkně jste se rozjela! A buďte ráda, že jste na mateřské dovolené! Ochranné prostředky pro lékaře nejsou. Vojtěch jen slibuje, že budou. Do svých fakultních nemocnic je už dodal, krajským a okresním nemocnicím je mají sehnat krajské samosprávy. Kde? Když nejsou!

Proto koronaviroví pacienti nesmí chodit za svým praktickým lékařem, který jim jen na dálku smí vystavit e-neschopenku, ale diagnosticku může provést jen odběrová sestra ve vaší domácnosti, nebo se pacienti při zhoršení stavu musí obrátit na infekční kliniku, kde ochrannými prostředky vybaveni jsou.

Připojím ještě svoje uklidnění. Já jsem ve věku, kdy moje riziko úmrtí je jeden ze sedmi. A nebojím se! Pokud máte riziko ve svých rukou, nemusíte se ničeho bát! Praxe jsem už dávno nechal! Když zůstanu doma, riziko úmrtí mi nehrozí!

:-)

3 0
možnosti

Rv

Hlavně se toho nebojte! Coronavirus je virus s podobnou afinitou jako virus chřipky. Útočí na dýchací systém. Je poněkud agresivnější než chřipka. To je proto, že je nový a na světě nejsou proti němu protilátky. Dokud všichni neonemocníme a nevytvoříme si protilátky, tak budou zmatky. K promoření společnosti dojde za 1-2 měsíce. Naši politici postupují dobře, mnohem lépe než v Itálii nebo i v Německu, kde nestihli dát kontakty do karantény. U nás se dosud dařilo. Ale to nyní také končí. Tímto opatřením jsme zpomalili nástup infekce, takže se ten start infekce zpomalil a máme tak šanci infekci lépe zvládnout.

Onemocníme všichni, ale průběh onemocnění závisí na dávce virů, zda onemocnění proběhne jako nepozorovatelná rýmička nebo umřeme. Takže průběh onemocnění máme jen ve svých rukách! Vyhnout se kýchajícím a kašlajícím! Opakovaně si mýt ruce a desinfikovat si je po každém rizikovém kontaktu!

Lékaři ošetřující koronavirové nemocné musí mít masku s respirátorem, přiléhající brýle, plášť a čepičku. Vše na jednorázové použití! Jinak musí po kontaktu s nemocným jít do karantény! Ano, ochranné pomůcky zatím nejsou ani pro lékaře, natož pro řidiče autobusů a pokladní v supermarketech! A ti všichni se nemocným vyhnout nemůžou! Promoření společnosti bude trvat asi dva měsíce. V Itálii a Německu proběhne rychleji. A ještě jedna věc to může komplikovat: Otepluje se, takže viry se stávají méně útočné. Proto si to promořování společnosti prožijeme ještě jednou na podzim!

Smrtnost je 0,5% (Jižní Korea) až 10% (Itálie). Rozdíl smrtnosti je dán kvalitou zdravotnictví. V Jižní Korei byly kontakty podchyceny v karanténě dobře. Italům se to nepovedlo!

U nás se to zatím daří. Je jen otázka, jak dlouho to budou naši zdravotníci hrdinně dělat bez ochranných pomůcek! Chybí první linii, praktickým lékařům, zubařům a v krajských i okresních nemocnicích!

9 0
možnosti
JK

J84o83s31e39f 70K80l22a92t

13. 3. 2020 21:15

Hloupý článek. Závist?

0 11
možnosti
DT

Kateřino, jste skvělá!

Držte se a hodně ... zdraví. R^ Všem.

13 0
možnosti
Foto

je tam dost argumentů, co tak také vidím, ne všechny, ale leccos tak je...ale veličina doktor, co má emočně jednu hubu vedle druhé?...:-/ je jich tam na mě nějak moc

0 0
možnosti
Foto

dost se divím, že zrovna Vám tohle vadí....

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 6
možnosti
Foto

Prokazatelně zdravý a silný není nikdo ;-)

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
12 4
možnosti

Na umělce máte pohled z předminulého století! !!

1 2
možnosti
Foto

R^Zrovna dneska jsem viděla bandu puberťáků vybavených rouškami. Kromě jednoho je měli na bradě nebo kolem krku. A víš co mě napadlo jako první? Taková škoda materiálu, který nejsme schopni sehnat pro potřebné...

18 0
možnosti
Foto

No vida...nový modní styl...

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 13080x
Lékařka a spisovatelka. Pracovala jako pediatrička v Baťově nemocnici ve Zlíně a následně na klinice v Německu. Nyní pečuje o malé pacienty v dětské léčebně v Luhačovicích. Spolupracuje s firmou HiPP, pro kterou píše články a brožury. V podcastech „Baby talk“ sdílí své zkušenosti s posluchači coby pediatrička a maminka v jednom. Narodila se jako jednovaječné dvojče a vdala se za muže, který má taktéž svou identickou kopii. Během tří let se jim postupně narodili tři synové. V roce 2018 byla čtenáři ONA Dnes zvolena Ženou roku. Dříve psala blogy, za které obdržela i několik ocenění, série nazvaná Já, doktorin vyšla knižně. Nyní se věnuje psaní beletrie, a to románů s thrillerovým nádechem (Zítřek ti nikdo neslíbil, Odbočka v lesích, Jiné místo)