Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 0
možnosti
JZ

Osobne nemam nic proti rouscce (i kdyz tato pravdepodobnost prenosu pouze omezi, nikoli vylouci), ale jde li o osobni zodpovednost, proc vubec vychazet z domu? Nemel by selsky rozum velet vychazeni z domu, potazmo opousteni pridelene mistnosti v dome, jen v takovych pripadech, kdy by zustani v izolaci bylo jeste zavaznejsi nez potencialni prenos viru?

2 0
možnosti
Foto

KačkoR^ Máš tu veselo, tak jdu jen na skok.:-)

To zavření hospod a diskotéky konkretne u nás na sídlišti velebím do oblak. Konečně je tu o víkendu klid a nikdo tu nedělá bordel.

4 0
možnosti
MH

Paní Vendulo Szaulerová, ,,90% dnešní medicíny by bylo za nějakého extrémního stavu naprosto zbytečné" - to myslíte vážně?? 90% ???

2 0
možnosti
VS

Ano, myslím. Dokonce je to napsané tak, že to musí být pravda. Jde jen o míru extrémnosti toho stavu.

Za nějakého extrémního stavu bude zbytečných 50% dnešní medicíny, za nějakého extrémního stavu bude zbytečných 95% dnešní medicíny.

Říkat ale o těch, jejichž zaměstnání by se se závažností těch stavů stávala zbytečná, že mají vlastně práci jen v uvozovkách, bych si nedovolila. Vtipné na tom je, různé druhy katastrof, by připravily o práci různé lidi...

0 0
možnosti
JZ

Musim se jeste jednou kriticky ohradit vuci clanku. Jeho smyslem bylo, jak autorka v diskuzi vysvetluje, poukazat na nezodpovednost nekterych lidi, cimz asi myslela tu particku co se sesla na pivo. Musim opet podotknout, ze narizeni vlady ani zadna jina narizeni jeste vcera shluk maleho poctu lidi nezakazovala a nevim ani o jinem pravidle, ktere by skupinka na fotce porusovala. Pokud tedy autorka nekomu vytyka nedostatek zodpovednosti, mela konkretizovat jakou zodpovednost ma na mysli, protoze z jejiho vyjadreni neni jasne, zda se jedna o spolecne prijimana pravidla (cili ze mame dodrzovat to, co je domluveno) ci o minimalizaci nakazy (tedy mame vsichni delat vse proto, aby se nikdo nenakazil, tedy dobrovlna karantena). Autorka se vyjadruje dvojznacne a pokud zodpovednosti mini dobrovolnou karantenu, jak by napovidala kritika fotografie, pak by mela stanivit blizsi pravidla kdo a kdy vubec muze vyjit z domu.

1 7
možnosti

Negativní přístup autorky k této fotografii pramení zejména z "uhozených" výroků šéfa divadla Jana Hrušínského. Nebýt jeho a jeho výroků, možná by ta fotka tak nevadila.:-)

6 1
možnosti
KL

Budou první, kteří natáhnou ruku po dotacich a vydupaji si výjimky, čímž jim to neberu. Nošení rousek má výhodu...zacina mi alergická rýma, tak jsem si roušku vzala včera do obchodu, aby lidé neměli strach... Připadala jsem si jako malomocna. I k pokladně se mi uvolnila fronta. A to jsem kupovala jen chleba a konzervu pro kocky.

13 0
možnosti
Foto

J19a28n35a 92M43a72j73o50v40á

14. 3. 2020 15:33

Za chvilku tak budou chodit všichni a bude to.

2 0
možnosti
DJ

Můj názor - Katka to shrnula krásně - postižených profesí je mnoho - od cestovních kanceláří, agentur, přes služby, restaurace a hotely, bary, holičství, kadeřnictví....méně práce mají všichni kromě zdravotníků - a těm to asi nikdo nezávidí. Taky prodavačky a prodavači jsou už utahaní. Všichni postižení epidemií koronaviru mají právo si stěžovat. Ale od nikoho jsem neviděl ani nečetl či neslyšel vyjádření podobná těm, která do médií pustil Jan Hrušinský! Že nemá rád Babiše - OK, že nemá rád ANO - OK, že nemá rád vládní koalici - OK!! Ale vypouštět tady bludy o konspiračních jednáních korovnaviru +vlády + hygienických úřadů s tím, že jejich cílem je likvidace jeho divadla a převzetí moci na ČT - tak to by byl možná pokus o vtip či satiru, ale on to chudák asi fakt myslel vážně....Taky mu to dali "oni" - tedy většinová populace v reakcích a komentářích dala "sežrat"... Snad se pak snažil ten svůj "příspěvek" i smazat, ale co na internet vložíš, to už nikdy nezmizí.... A musím říci, že když se zdravotníci v nemocnicích nezastaví (aktivace pandemických plánů a celá řada dalších činností, které každého "zabaví" na hodně dlouho), tak další příspěvek toho divadla o tom, že tedy "hrát jim "hercům" zakázali, ale oni se budou stejně bavit" pobaví málokoho. A někdo si bude myslet i něco horšího.... Takže za mne Katko R^

18 0
možnosti
Foto

Dobře, Kateřino. R^ V

Jenom je mi jedno jestli se umělci baví. Spíše mi vadí bezohlední lidi co nedodržují karanténu, lidi co se přehrabují v pečivu holýma rukama... a podobně.

Prostě některým lidem chybí zdravý rozum a nechápou, že rouškou chrání ostatní lidi. Pomoct bych šla, jsem zvyklá makat, ale pokud budu zdravá budu u své práce.

11 0
možnosti
Foto

Ano Dano, vidím to stejně a je mi jedno, jestli mluvíme o umělcích, nebo pilotech. Blogem neútočím na konkrétní lidi na fotce, ale na všechny, kteří ignorují doporučení a maj to na háku. Výborně to shrnula Dana Tenzler ve vláknu níže. Zdravím a děkuji za reakci.

6 0
možnosti
Foto

Jo, šla bych. Jenže kvůli karanténě je zastavené i dobrovolnictví...což mne mrzí. Senioři v pobytových službách přišli o kontak s rodiněmi (jeden z příkladů), jenže dobrovolníky, co to umí s elektronikou a umožní kontakt s rodinou nejde pustit dovnitř. A to ani tehdy, když k tomu umí skvěle vytířat podlahy a desinfikovat cokoliv, co je v dosahu.

Takových, co by šli se najde dost, není ten svět zas tak špatný.

5 0
možnosti
Foto

Jinak si myslím, že lidi se chovají normálně a očekávatelně. Hlupáci byli, jsou a budou, nezdá se mi, že by jich bylo nějak moc - ulice jsou prázdné, lidi se stahují, je vidět, že dělají spíš jen to, co musí. A to, že máme své obory... no, máme a naše životy mají své koleje. Chvilku prostě trvá, než přepneme a najdeme svoji novou, i když dočasnou, roli. To je normální.

Herci (kteříkoliv) nemůžou hrát, tak sedí v divadle. Kuchaři sedí v kuchyních a přemýšlí, co se studenými plotnami a prázdnými stoli. Pošťáci se můžou zbláznit. Rodiče řeší, kam s dětmi a automaticky je sunou k babičkám, aby si pak uvědomili, že to asi není to nejlepší. Možná to za týden budou právě herci, kteří budou někde (na youtube) bavit lidi žijící v nějakém zařízení, k tomu předávat informace o tom, kdo z osamělých lidí v karanténě nemá nikoho, kdo by mu nakoupil, aby sousedi věděli nebo dělat jiné potřebné věci. Najít svou novou roli, to není otázkou minut ani malých jednotek dní. Nezlobila bych se na ně. Každý prostě není prozíravý leader. Vlastně....naštěstí.

6 1
možnosti
AL

Jiný úhel pohledu a velice dobrý!

Kdo chce, tak si z článku to dobré vezme.

Děkuji za něj.

Karma a pěkný víkend

R^

10 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 13080x
Lékařka a spisovatelka. Pracovala jako pediatrička v Baťově nemocnici ve Zlíně a následně na klinice v Německu. Nyní pečuje o malé pacienty v dětské léčebně v Luhačovicích. Spolupracuje s firmou HiPP, pro kterou píše články a brožury. V podcastech „Baby talk“ sdílí své zkušenosti s posluchači coby pediatrička a maminka v jednom. Narodila se jako jednovaječné dvojče a vdala se za muže, který má taktéž svou identickou kopii. Během tří let se jim postupně narodili tři synové. V roce 2018 byla čtenáři ONA Dnes zvolena Ženou roku. Dříve psala blogy, za které obdržela i několik ocenění, série nazvaná Já, doktorin vyšla knižně. Nyní se věnuje psaní beletrie, a to románů s thrillerovým nádechem (Zítřek ti nikdo neslíbil, Odbočka v lesích, Jiné místo)