Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P12e89t43r 59S86k13á25c97e94l

16. 3. 2020 13:38

Uhodila jste hřebík na hlavičku, vlastně v krizi se projeví jaké charaktery k nám promlouvají. Jedno z jakých podií či jevišť. A těm bezcharakterním by se měl odebrat titul a/nebo osvědčení o vzdělání. M.Gándhí - sedm nectností proti kterým bojoval, mj. "vzdělání bez charakteru".

5 0
možnosti
JR

Vážená paní Karolová, vážení zmatení diskutující!

U diskutujících se dá panika pochopit, ale zejména autorka, vzhledem ke studiu medicíny (byť netuším, zda ho absolvovala celé), by měla vědět, že roušky před nákazou NECHRÁNÍ! Mají smysl pouze pro osoby již nakažené, aby netrousily nákazu dál, ovšem proti nákaze vás ochrání leda respirátor.

Se zbytkem blogu ovšem nelze než souhlasit.

3 1
možnosti

Nikdo netvrdí, že roušky ochrání před koronavirem.

Ale 1) sníží riziko nákazy a

2) pokud je mimo byt budou nosit všichni (!!) nebudou se od nakažených dál infikovat další. Tedy jediný způsob, jak infekci zastavit.

8 0
možnosti
Foto

Díky. Myslím, že právě toto potřebujeme slyšet. V

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
8 0
možnosti

Proč proboha vláda nenařídí s okamžitou platností, že mimo vlastní byt se lze pohybovat jen s rouškou?!?Když je vláda sama nezajistila, musí si je občané urychleně ušít, kdyby měli rozpárat povlečení a použít tkaničky od bot a kdyby měli šít ručně!! Doma vyprat a přežehlit. Miliony teenagerů jsou doma, ať šijí roušky! Jedině s rouškami zvládl epidemii Tchajwan a zvládají Honkong a Singapur.

Viděla jsem v TV frontu na testování na c-V. Jak je možné že lidé, kteří měli obavy že jsou nakažení, neměli alespoň nejjednodušší roušky a předávali si tam svoje viry navzájem?! Z takového testování i když se vrátí s negativním nálezem budou mít do pár dní doma "dárek". (Testovat z okénka auta a hned pryč!) Pokud nebudou ochráněni rouškami zákazníků(!) zaměstnanci (hlavně pokladní) a zboží prodejen potravin, nebude tam za pár dní mít kdo prodávat!

Zatím se u nás c-V šíří se stejnou rychlostí jak v Itálii tj. geometrickou řadou s koeficientem 1,44; přesně po dnech. Ti co dávali v poslední třídě ZŠ pozor, si mohou spočítat, kdy bude nakažená celá republika. Ostatním to prozradím: 13. dubna 2020.

Chce to rychlou osvětu: vysvětlit všem, že pohyb venku bez roušky je bezohlednost k ostatním a ne hrdinství. Na všechny prodejny potravin: Vstup bez roušky zakázán.

Až budou zahlcena krematoria, bude pozdě. Prognóza na další dny: 16.3. 475 , 17.3. 684, 18.3. 984 nakažených.

5 0
možnosti
DT

R^ Něco na tom je. Momentálně ukazují nejen Italové ale také Španělé, co to znamená, když se na to kašle a situace se stane nezvladatelnou.

Když ale lidem nařídíte, že mají mít roušky, tak si tipuju, že budou vlny protestů, že roušky nemají, nejsou, nejde, Babiš nedal... jen málo lidí asi přijde na to, že si je můžou udělat ze spousty materiálů sami doma a nemusí čekat, až se o ně někdo postará...

8 0
možnosti
MS

M80a31r71c13e76l 29S84u97p

15. 3. 2020 16:43

S tou rouškou jste uhodila hřebíček na hlavičku ! Po zavedení opatření v Číně, bylo používání roušky na veřejnosti na prvním místě. Stalo se to naprostou samozřejmostí a je to striktně vyžadováno a kontrolováno. Je to i vyšperkováno hlídkami, které u vstupu do obchodů a nákupních center měří příchozím teplotu. Bez tohoto by situace v Číně byla podstatně dramatičtější.

U nás se díky skromnému počtu testů chlácholíme, že situace není ještě zdaleka tak vážná. Bohužel realita bude někde úplně jinde. Troufnu si tvrdit, že zítra ráno nastoupí do hromadných dopravních prostředků tisíce aktivních přenašečů tohoto viru. Samozřejmě, že nastoupí bez roušek a vůbec je nenapadne, že by měli chránit jak sebe sama, tak i ostatní před sebou samým a být ohleduplní. Zkušenosti jsou právě v tomto z Itálie, kdy takový přenašeč nakazí najednou v autobuse minimálně šestnáct dalších lidí.

No a jestli nejezdíte MHD, tak se zase tolik neradujte, protože další nebezpečí na vás čeká ve frontě na pokladnu v obchodě s potravinami.

6 0
možnosti
Foto

Anti - karma, ten začátek je doslova sprostej.Rv:-/ A ta fotka, kterou někdo sprostě zneužil, na což naskakujete, je stará, znám ji už z dřívější doby. Takhle se vyrábí nepřítel, takhle se dělá demagogie, která vede k nenávisti a zášti. :-(RvRv

2 0
možnosti
Foto

... a je jen otázka, proč to nikomu nevadí, proč to lidé dokonce vítají, jak vidno.

1 0
možnosti
PB

P93e59t40r 15B52r22o40ž

15. 3. 2020 9:11

Nikoli Babiš (kterého fakt nemusím) a nějakej virus ničí Hrušínskému podnikání.

Jsou to zejména takoví troubové, jako je Hrušínský a jeho parta, kvůli kterým musí být dramatické zákazy.

5 0
možnosti
TJ

Dobrý článek:) A hned mě napadlo, že když o tom mluvili na Slovensku, že rozdají lidem roušky, že to je fakticky jediné řešení. Protože současné restrikce budou muset logicky být až do ÚPLNÉHO zastavení a nulového výskytu, jinak je to zbytečné a jeden člověk pak zas během jednoho dne někde ve vlaku, nakazí další stovku lidí a je to tu znova. Na prvním místě je prostě zodpovědnost, o tom žádná a chápu, že tyto restrikce musely přijít po vzoru Číny, kde vir ustupuje. Ale je potřeba si uvědomit, že tam ani přes ústup opatření nepolevují, protože prostě nesmí zůstat v miliardové číně JEDINÝ případ! U nás je to taky navíc proto, že je potřeba aby nemocnice zvládaly nemocné a nedělo se to co v Itálii, že většina lidí zemře protože prostě nemocnice nestíhají a nemají kapacity. Prvním krokem je tedy zastavit šíření a druhým bude ..... a hádám, že bude muset být ..... rozdání roušek a prostě POVINNÉ nošení. Protože ikdyž se teoreticky stane, že za měsíc nebo dva, budou všichni vyléčeni a nebude jediný koronavirus v ČR, tak by logicky musely být zavřeny hranice do doby než na CELÉM SVĚTĚ nebude jediný nakažený. Myslím si tedy, že bude povinnost mít doma zásobu roušek (stejně jako mají v okolí jaderných elektráren jodové kapsle) a v případě, že vláda řekne KRLEŠ, tak všichni na veřejnosti a v práci budou muset automaticky povinně nosit roušky, bez výjimky! Děti, mladí, staří, prostě VŠICHNI! Jako svět se po koronaviru změní a v globálním světě, kde se za pár hodin může explozivně libovolný virus rozšířit z jednoho konce na druhý, je to logický důsledek. Prostě je třeba se připravit na to, že člověk nevypadá s respirátorem jako dement, ale jako zodpovědný člověk. Když jsem se vyfotil s polomaskou na facebooku a s odkazem, kde se dají ještě sehnat tyto masky a P3 filtry za původní ceny (a stále je mají!), tak se mě ještě pitomečci vysmáli ....

3 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 13080x
Lékařka a spisovatelka. Pracovala jako pediatrička v Baťově nemocnici ve Zlíně a následně na klinice v Německu. Nyní pečuje o malé pacienty v dětské léčebně v Luhačovicích. Spolupracuje s firmou HiPP, pro kterou píše články a brožury. V podcastech „Baby talk“ sdílí své zkušenosti s posluchači coby pediatrička a maminka v jednom. Narodila se jako jednovaječné dvojče a vdala se za muže, který má taktéž svou identickou kopii. Během tří let se jim postupně narodili tři synové. V roce 2018 byla čtenáři ONA Dnes zvolena Ženou roku. Dříve psala blogy, za které obdržela i několik ocenění, série nazvaná Já, doktorin vyšla knižně. Nyní se věnuje psaní beletrie, a to románů s thrillerovým nádechem (Zítřek ti nikdo neslíbil, Odbočka v lesích, Jiné místo)