Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BG

Prvni, co me napadlo, bylo, proc se vubec namahali chodit k lekari, kdyz chteji zit jinak, bez vydobytku civilizace? Mohli ho vylecit sami doma, chytraci.

2 0
možnosti
Foto

To se tak těžko čte... Mám v širší rodině případ klubající se lesany a všichni se trápíme jak to dopadne. Holčička za měsíc čtyřletá dosud nemluví - až bude chtít tak prý dle matky začne. Mezi děti nechodí, do školky taky ne - není očkovaná. Její matka si odmítá připustit, že potřebuje když ne pomoc, tak alespoň radu odborníků co se zádíčky plnými molusek - žádné rady z mimibazaru nepomáhají a tak bych mohla pokračovat dál. Stravují se též alternativně, naštěstí nejsou vegani. Člověk by řekl - mentálně retardovaní šílenci, ale jsou to vysokoškolsky vzdělaní lidé. Jen mají tak trochu jiné dítě.....

18 0
možnosti
Foto

Chudák holčička, upřímnou soustrast.

0 0
možnosti

Problém zdravotnictví "zdarma" a starostlivého sociálního státu.

Kdyby poté, co poškodili první dítě, přišli o zdravotní pojištění i nárok na jakékoli dávky, měli by přinejmenším silnou motivaci změnit své chování.

1 1
možnosti
IV

Když pili kozí mléko, tak přece nebyli vegani ale vegetariáni.

10 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Katko, díky za tvé příběhy. Kéž by byly poučením!R^V

9 0
možnosti
AW

Individuálním excesům se nevyhnete nikdy. Takovéhle případy pak mnohdy slouží spíš jako záminka k opatřením směřujícím k policejnímu státu.

Na vámi popsaný případ by se určitě našel příslušný paragraf v našem přebujelém zákoníku.

Spousta zla vzniká tím, že nutíte svoje "dobro" někomu, kdo o to nestojí. (Obecně např.: Nutí Čína Tibetu dobro?)

5 1
možnosti
JK

Ano, tito pojašenci vnucují "dobro" tomu, kdo se nemůže bránit. Sami ať se třeba staví na hlavu, ale proč na to má doplatit dítě ? Ono si rodiče vybrat nemůže.

8 0
možnosti
JS

J96o81s36e50f 66S18u11k

14. 2. 2020 7:52

moc děkuji za článek a otevřené téma. Se závěrem však nesouhlasím. Svoboda jednotlivce v demokracii není bezbřehá a rozhodně by neměla vést k poškození druhých, byť tím druhým je vlastní dítě. Svoboda slova a volby umožňuje chyby napravit, pro některé bohužel jen do budoucna..

4 0
možnosti
TZ

Kamarádovi z dětství rodila buchta doma... Bankovní úřednice... Už to mám teda z doslechu, ale fakt dlouho rozdýchával porod u kterého byl jen on a jeho manželka, nikdo jiný nebyl ani plánovaný a buchta ho v půlce konání ještě vyrazila ven...

Druhý den to jeli otočit na registraci RL.

0 1
možnosti
VH

To je strašný. Nemám k tomu slov, prostě strašný.

1 0
možnosti
Foto

To NMR je strašné.....jsem svým způsobem rád, že nejsem pediatr, protože při podobné situaci bych jen těžko zvládal agresi.

V tomhle případě bych byl nekompromisní. Okamžitě nahlášení podezření z trestného činu (zanedbání povinné výživy, ublížení na zdraví - právník by jistě našel formulaci). A okamžité odebrání těch ubožáčků jejich "rodičům".

Nejsem a priori proti odlišnému způsobu života, jako vedou třeba Amišové u USA. Ale tohle je v podstatě vražda.

30 0
možnosti
VH

Jsem detailista snímek je CT.

4 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 13080x
Lékařka a spisovatelka. Pracovala jako pediatrička v Baťově nemocnici ve Zlíně a následně na klinice v Německu. Nyní pečuje o malé pacienty v dětské léčebně v Luhačovicích. Spolupracuje s firmou HiPP, pro kterou píše články a brožury. V podcastech „Baby talk“ sdílí své zkušenosti s posluchači coby pediatrička a maminka v jednom. Narodila se jako jednovaječné dvojče a vdala se za muže, který má taktéž svou identickou kopii. Během tří let se jim postupně narodili tři synové. V roce 2018 byla čtenáři ONA Dnes zvolena Ženou roku. Dříve psala blogy, za které obdržela i několik ocenění, série nazvaná Já, doktorin vyšla knižně. Nyní se věnuje psaní beletrie, a to románů s thrillerovým nádechem (Zítřek ti nikdo neslíbil, Odbočka v lesích, Jiné místo)