Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M18a24r50e70k 36Š79i95m76o18n

27. 2. 2020 20:32

Podle mě je to začátek celkového úpadku zdravotnictví. Támhle se zavře na pár dní pohotovost, protože není dost doktorů. Za rok se zavře na celé prázdniny. A za pět let natrvalo.

0 0
možnosti

Lecba pacienta je dnes prosty obchod. Obchod ktery se na rozdil od jinych deje za ucasti tri stran. Lekare , zfravotni pojistovny ..........a pacienta, Ty tecky tam nejsou jen tak. Davaji tusit ze pacient je v tomto obchodu tak trochu stranou. Jen on je v tomto vztahu tim komu nejde o penize.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti

Já trošku pohled z druhé strany: jakožto malý úředníček dnes sedím v práci (nechci konkretizovat), kde běžně přijímáme veřejnost, asi v průměru 290 lidí denně, já sám jich příjmu denně asi polovinu. No a dnes, na Silvestra, je náš úřad zavřen. Netuším proč, je přece pracovní den. A dostali jsme na vybranou: buď si vzít na dnešek dovolenou, nebo přijít do práce dobu pěti hodin, pak je možné jít domů (počítá se to normálně jako odpracovaný celý den). No tak jsem přišel. Sedím tady teď sám v kanclu. Ostatní kolegové ve vedlejším kanclu spojili stoly a sedí tam u mísy s cukrovím a chechtají se. Práce je tu za dnešní den třeba udělat asi tolik, že to zvládne jedna osoba za 20 minut. No a takhle to bude ještě 4 hodiny, pak jdeme domů. Jaký to má celé smysl a proč jsme normálně neotevřeli pro lidi alespoň na ten půl den, když dnes žádný státní svátek není, osobně vůbec nechápu. Ale zase co, není nad to se flákat za státní peníze. Toto prosím nechápejte jako paralelu s lékařstvím, to je spíše reakce na provoz některých institucí během svátků. No nic, jdu se dívat na youtube na Mr. Beana, pak si zajdu pokecat k cukroví.

5 2
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 1
možnosti

Máme se tak dobře, že lidi z principu nadávají na všechno, protože oni vlastně ani neví, na co by měli nadávat :))

8 0
možnosti

Není to jen u lékařů - také jsem jako fotografka dostala vyčiněno, že jsem 23.12. odpoledne odmítla nafotit rodinu z druhého konce Prahy s tím, že chtěli hotové fotografie do druhého dne, aby je stihli dát prarodičům - je to ve všech oborech stejné. Všude se najdou zvlášní zákazníci... Tady jeještě rozdíl v tom, ež o tom, že bude zavření pohotovosti rozhodl zřizovatel a u mě jsem si o tom rozhodnla sama :-)

9 0
možnosti
Foto

Oni by ti doktoři taky mohli řvát, že tam pro lidi chtějí být.;-) Ovšem reálně budou spíš rádi, že mají shora vyhlášené volno.

0 1
možnosti

J95a49n 43R60i51c18h37t69e59r

30. 12. 2019 14:20

Samozřejmě, že lékař může za všechno!

To máte totiž tak: lékař je vidět, je to konkrétní osoba, na kterou si lze stěžovat, lze jí vynadat a v případě potřeby si třeba i bouchnout. Zkuste si ale bouchnout do něčeho tak neosobního jako je "zřizovatel". Ještě tak kdyby to byl nějaký Novák odvedle, ale instituce?

Je to podobné jako třeba na leckterém úřadě: takový úředník či úřednice za přepážkou se taky nemůže řídit tím, jak je jí koho líto (nebo naopak), ale nějakými instrukcemi (obvykle zákonem). Jenže do zákonodárce si bouchnout nelze, tož nakopneme aspoň úřednici.

(pomiňme teď, že ne všichni úředníci, stejně jako lékaři a kdokoli jiný se samozřejmě mohou chovat různě).

4 2
možnosti
Foto

Řekla bych, že dle toho příspěvku má paní vystudovanou Vysokou školu života.

Kačko, karma a pevné nervy s nositeli podobných názorů.:-)

5 0
možnosti
Foto

No jsi lékař, tak služ, slouho!;-)

2 2
možnosti

Budoucí mediky čeká velice zajímavé zaměstnání, po atestacích velice dobře zaplacené, kde budou mít jistotu, že nebudou na pracáku a že nebudou muset plnit KPIs.

A co se podobných reakcí jako jsou v článku týče, je tady 10 000 000 lidí. Pokud máme 10 % hlupáků, je to 1 000 000 hlupáků. Takže podobných reakcí bude vždy dost. Je důležité, jak se chová a co cítí většina. Mimochodem, pokud máme deset procent hlupáků v populaci a ten poměr je stejný i u lékařů, můžete tušit, jak se občas cítí pacoši.

6 5
možnosti

Velice dobře zaplaceno? Jste upad, ne?

4 2
možnosti

Je to asi 25 let. Jedné známe zemřel v noci na interně otec, byl pokročilého věku a trpěl nevyléčitelnou nemoci.Ráno dostala telegram. Hrozně se rozčilovala, proč ji nezavolali už v noci. Co prý na té službě doktoři dělají. Běžné bylo klepání na dveře ambulance už před sedmou se slovy " Dělejte,dělejte, my na vás děláme."

3 1
možnosti

Sestřičce minule pacient, kterého jsem přijímala ve službě uprostřed noci, sdělil, že “tyhle mladý” (mávnul ke mně) by do důchodu vůbec chodit neměli, protože o pořádný práci nic nevíme.

5 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 13080x
Lékařka a spisovatelka. Pracovala jako pediatrička v Baťově nemocnici ve Zlíně a následně na klinice v Německu. Nyní pečuje o malé pacienty v dětské léčebně v Luhačovicích. Spolupracuje s firmou HiPP, pro kterou píše články a brožury. V podcastech „Baby talk“ sdílí své zkušenosti s posluchači coby pediatrička a maminka v jednom. Narodila se jako jednovaječné dvojče a vdala se za muže, který má taktéž svou identickou kopii. Během tří let se jim postupně narodili tři synové. V roce 2018 byla čtenáři ONA Dnes zvolena Ženou roku. Dříve psala blogy, za které obdržela i několik ocenění, série nazvaná Já, doktorin vyšla knižně. Nyní se věnuje psaní beletrie, a to románů s thrillerovým nádechem (Zítřek ti nikdo neslíbil, Odbočka v lesích, Jiné místo)