Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Snad na každé univerzitě učí podobný exot. Na pedáku v Ústí byla jedna profesorka na biologii.

2 0
možnosti
Foto

Ahoj Katko, jako vždy perfektní a pro mne jistá reminiscence. Lucii je třeba sdělit následující. Ten jejich asistent je obyčejný blb. Kdo umí medicínu, většinou jde do praxe a na škole zůstávají jen ti, kteří to nedávají (neplatí to absolutně, ale dle mých zkušeností tomu tak za nás často bylo). Tito lidé trpí nějakým mindrákem, protože vědí, že až ten medik zdolá anatomii, tak po něm neštěkne ani pes. Mezi námi - v dnešní době je dokonalá znalost anatomie více méně na kočku, protože každý zná svůj prostor (očař oko, ušař krk a ucho) a ty ostatní oblasti po letech praxe pozapomene a ani je nikdy nepotřebuje znát. Anatomie je dnes brána spíše jako test, jak dotyčný medik zvládne nával učení.

Měli jsme podobného jedince, byl to cca 40 letý frajírek, po ústavu chodil zásadně s doutníkem a smrděl na dálku. Občas terorizoval mladé hezké dívky, padaly nepokryté narážky na sexuální styk. Byl mi odporný už na pohled, po skončení prváku a anatomie jsem se mu vyhýbal, abych jej nemusel pozdravit.

Lucii je třeba sdělit, že tomu tak prostě je. že ji bude zkoušet někdo jiný, než tenhle frustrát a že může nalézt v medicíně i mnoho hezkých věcí,

Tobě a na dálku Lucii karma

17 2
možnosti
Foto

Ahoj Tome, děkuji za výstižnou reakci. Lucie se snad nedá odradit, v dobrém na to vzpomínat nebude, ale jak bude po anatomii, snad už jí nic horšího nepotká. Díky, že ses zapojil do diskuseR^

2 0
možnosti
Foto

Ten člověk nemůže být normální. Až si nějaký student kvůli němu "něco" udělá, tak už bude pozdě.

6 0
možnosti
VB

Medicína je řehole, jak během studia, tak během pracovní činnosti. Každý by měl dopředu zvážit své schopnosti. Porovnejte se západními zeměmi, rozhodně to nikdy není "leho". Špatné zkušenosti s kantory lze projednat v demokraticky volených orgánech fakulty, kde mají zastoupení i studenti, chce to ovšem mít důkazy, nikoli subjektivní pocity. Lékařská fakulta by ale neměla být jen o "řemesle", měla by dát i širší znalosti, aby doktor zůstal člověkem, který má mj. přehled o celé společnosti, je korektním občanem, s humánním cítěním apod.

2 2
možnosti
DNP
Foto

Na medicině se studentům tyká?

3 0
možnosti
Foto

Asi jak kde. Mě před lety učii na cvičení kolegové o pár let starší, taky nám na začátku navrhli tykání. Ale u nás to probíhalo docela pohodově...

1 0
možnosti
Foto

R^A taky trávili ve škole dvakrát tolik času než dnešní studenti, takže ti si pěkně ten rozdíl musí odsedět doma nad skripty. Ve vypsaný termín zkoušky se pedagogům nechce zkoušet, tak připraví zkouškový test tak těžký, že ho nikdo nenapíše.

3 0
možnosti
Foto

Chyba školy, že tam takového "pedagoga" trpí.

7 0
možnosti
JK

Neměl by se ten doktor nahlásit na studijním?

3 0
možnosti
Foto

něco takového už prý proběhlo, ale bez efektu. Asi to není tak jednoduché:(

1 0
možnosti
Foto

Jo tak to nevím, jméno jsem se nedozvěděla a na tyrany z mých studijních let už si naštěstí nepamatuju;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10642x
Lékařka a spisovatelka. Pracovala jako pediatrička v Baťově nemocnici ve Zlíně a následně na klinice v Německu. Nyní pečuje o malé pacienty v dětské léčebně v Luhačovicích. Spolupracuje s firmou HiPP, pro kterou píše články a brožury. V podcastech „Baby talk“ sdílí své zkušenosti s posluchači coby pediatrička a maminka v jednom. Narodila se jako jednovaječné dvojče a vdala se za muže, který má taktéž svou identickou kopii. Během tří let se jim postupně narodili tři synové. V roce 2018 byla čtenáři ONA Dnes zvolena Ženou roku. Dříve psala blogy, za které obdržela i několik ocenění, série nazvaná Já, doktorin vyšla knižně. Nyní se věnuje psaní beletrie, a to románů s thrillerovým nádechem (Zítřek ti nikdo neslíbil, Odbočka v lesích, Jiné místo)