Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Díky za informace. Ano, je to otřesný asistent. Nic takového jsem naštěstí nezažil!

:-)

2 0
možnosti
VH

Pan doktor je prachobyčejný duševní mrzák, evidentně trpí poruchou osobnosti (dříve psychopatií). Studenti by se měli vzbouřit a apelovat velmi důrazně na vedení fakulty za odvolání takového vyučujícího. Nesmí ukázat strach. Z toho takový psychopat doslova žije.

4 0
možnosti
DJ

Studium medicíny není jen o tom se naučit všechny ty vědomosti aspoň tak, ať dostanu praktikávit (a na anatomii bylo každotýdenní zkoušení, k tomu předpitevky, pitvy a popitevky) a pak složím zkoušku. Celé studium bylo také o velikém tlaku směřovaném na mediky, který byl zkouškou nervů a testem jejich psychické odolnosti. Měl jsem zkušenosti se studenty gymnasia, kteří na "gymplu" nikdy nedostali horší známku než za 2. Na prvních anatomických cvičeních zjistili, že se musí učit více, a byli i takoví, kteří to po dvou měsících vzdali (neunesli 4 x za D) a dnes vydělávají peníze jinde a jinak. Náš asistent z anatomie byl tvrďák, ale zas byl férový a spravedlivý a nikdy nedělal podrazy popsané v blogu medičkou!! Nutil nás se dřít, kdo se dřít nechtěl, z jeho skupiny sám odešel, nebo neprošel přes zápočet - praktikávit. Dělal vtípky - když jsme to neuměli - ať jdeme studovat něco jiného, že tam s naší snahou (u něho za D - tedy nevyhověl) budeme géniové, ale že na medicínu to nestačí. Ale musím říci, že všichni kdo jsme u něho ty tři semestry anatomie v Olomouci vydrželi, my všichni jsme medicínu dokončili a živíme se jí i dnes. A dodnes na něho vzpomínáme. Ale jak říkám, byl férový a snažil se být i spravedlivý, i když předpitevky zkoušel třeba v 05,15 hodin ráno :-).

Pro slečnu medičku těžká rada - asi jen vydržet, nevzdat to a po anatomii je šance na spravedlivější a lepší učitele - snad R^

3 0
možnosti
Foto

Měla bych stejnou radu. Když překousne tohle, tak pak už všechno. Každá zkušenost se může někdy hodit. No a podivných osobností za život ještě potká spoustu, ..... bude na ně připravena.

4 0
možnosti

Kateřino, protože se domnívám, že ta Lucie je jedna z mnoha, neměl by takový blb otravovat lidem život.

Buďte si jistá, že já bych ten blog poslala na vedení fakulty (či kdo je za přednášející zodpovědný. Samože i s jeho plným jménem).

Nechat nějakého Cvacha honit si ego není dobré.

2 2
možnosti
Foto

No, ona se Lucie přirozeně bojí, že by se to otočilo proti ní. Pár lidí se mi ozvalo soukromě, s Lucií jsem v kontaktu, sama zváží, jestli budeme podnikat další kroky. Taky bych byla ráda, kdyby se to prošetřilo a vyvodily se důsledky.

1 0
možnosti
ZR

V populaci je cca 4% psychopatů. Takže teoreticky v každé školní třídě, v každém větším kolektivu, minimálně na jednoho narazíte.

6 0
možnosti
PN

P58e84t13r 11N35e27d18o71m25a

27. 10. 2019 10:16

v USA se mladym doktorum rika otroci. Delaji za malo a dlouho. Casto maji dluh za studium. Nic neni zadarmo a vedi do ceho jdou. Od 30 let vys se jim to vsechno bohate vrati

1 1
možnosti
MH

Pane Nedomo, míra motivace a nadšeni na medicíně a residenture v USA je na úplně jiné úrovni než v ČR. Vlastně o tom tak trochu článek je. Není těžké být 20 hodin denně na nohou a učit se nebo jinak připravovat, když vás okolí táhne svým nadšením. Já to zažil, tak trochu vím, o čem to je. Ta nechuť ke všemu je ale naopak v ČR na medicíně bohužel nakažlivá. Pokud je ještě v okolí nějaký dobrák, který se potřebuje uspokojovat mučením druhých, vydrží to jen ti psychicky odolni, což sice není špatné pro praxi, ale je to tragédie pro obor, protože mezi takto nesmyslně demotivovanymi byvaji i ti velmi chytří, kteří si dokáží spočítat, ze jinde se jejich schopnosti lépe uplatní. Nietzsche řekl něco v tom smyslu, ze utrpení se dá snést, když v něm člověk vidí smysl. Ale nejhorší, že je utrpení beze smyslu. Měl pravdu.

8 0
možnosti
PN

P14e55t27r 32N15e71d70o38m61a

27. 10. 2019 9:54

Medik sice obetuje sva nejhezci leta na studium, ale ty penize a profesni "bezstarostnost" ve veku 45+ to myslim bohate vyvazi. Lekari jsou dnes bohatsi az bohati lide ( v mem okoli mesicni prijem 150 az 200 co ja vim). Ve veku kdy se ostatni zacinaji klepat strachy, zu uz je nikdo nezamestna vstupuje lekar do profesniho vrcholu. Kdysi jsem pracoval jako sanitar na odd chirugrie patere. Kdyz tehdy 60lety prof. Vlach studoval RTG snimky, kolem neho tise postavali o 25 let mladsi a cekali co pan prof rekne.

1 5
možnosti
JB

Jaké peníze? Myslíte za ty ve skutečnosti zhruba tři úvazky a přesčasy vyčerpané už někdy v březnu?

6 1
možnosti

Klasický případ stádnosti. Všichni si nechají kálet na hlavu a mají strach se ozvat. Nevěřím, že kdyby se pod toto svědectví mladé studentky podepsali všichni ostatní, kteří mají s panem "doktorem" podobnou zkušenost (třeba i ze starších ročníků) a odeslali to na příslušná místa, že by se to s ním neřešilo, bez ohledu na to, jestli je málo vyučujících. Ten člověk je psychopat.

2 3
možnosti

Lepší psychopat než žádný učitel! :-)

2 0
možnosti
FT

F60i86l86i43p 11T68y21k70a71l

27. 10. 2019 0:21

Nechápu, jak může anatom nebo i patholog zesměšňovat ”své” pacienty, když nepřijde de facto s pacienty do styku?! A že by mu nějaký pacient děkoval se slzami v očích? Medicinu jsem studoval v Mnichově a několik let in Med.Klinik Innenstadt LMU München jako Assistenzarzt též pracoval. To co zde píšete je pro mne neuvěřitelné. To snad bylo možné za komunismu ale dnes ?

( LMU = Ludwig-Maximilian Universität )

2 3
možnosti
Foto

Anatomii na fakultách běžně učí lékaři z oborů, ve kterých je anatomie prioritou - chirurgové, ortopedi, traumatologové...skutečné zaměření uvedeného doktora mi Lucie sdělila, ale nezveřejnila jsem ho. Patolog to není. Je to lékař,který denně s pacienty komunikuje, kterému pacienti děkují, a ano, i se slzami v očích. To, že po svých studentech takto šlape, mě šokovalo stejně jako Vás, proto jsem o tom napsala. Nevymyslela jsem si ani větu, bohužel:(

6 0
možnosti

No docela by mně zajímalo jestli by panáček byl takový frajer, kdyby došlo na srážení krve, intermediární metabolismus, fyziologii výměny plynů, nebo třeba principy magnetické rezonance.

Protože anatomie je určitě důležitá, ale těch oborů je na medicíně a obecně většině vysokých škol jaksi víc a prakticky všechny obsahují pecky, které se v podstatě nedají dlouhodobě udržet v hlavě na nějaké slušnější úrovni, pokud to aktivně neděláte. Lehké školy jsou lehké, protože tam študáky z principu tak nedrtí, ne že by se nenašlo dost nenaučitelných a nepochopitelných věcí.

Konečně problém nádherně vystihl film Jak bácníci přichází o iluze, kde byl onen asistent s frajersky zdviženým límcem pláště, co přičinlivě profesorovi bonzoval u zkoušky, že Šafránek na pitevně něco přeříz.

10 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10642x
Lékařka a spisovatelka. Pracovala jako pediatrička v Baťově nemocnici ve Zlíně a následně na klinice v Německu. Nyní pečuje o malé pacienty v dětské léčebně v Luhačovicích. Spolupracuje s firmou HiPP, pro kterou píše články a brožury. V podcastech „Baby talk“ sdílí své zkušenosti s posluchači coby pediatrička a maminka v jednom. Narodila se jako jednovaječné dvojče a vdala se za muže, který má taktéž svou identickou kopii. Během tří let se jim postupně narodili tři synové. V roce 2018 byla čtenáři ONA Dnes zvolena Ženou roku. Dříve psala blogy, za které obdržela i několik ocenění, série nazvaná Já, doktorin vyšla knižně. Nyní se věnuje psaní beletrie, a to románů s thrillerovým nádechem (Zítřek ti nikdo neslíbil, Odbočka v lesích, Jiné místo)