Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Dík za vynikající informace!

A trochu to připepříme:

To jste se, milá kolegyně, ještě nezmínila o tom (nebo snad už někdo dostal rozum?), že kromě dokumentace lékaře se vede dokumentace sester, pokud možno ještě ve větším rozsahu, která nakonec musí být součástí uzavřené dokumentace propuštěného.

A práci sekundárního lékaře dále komplikují "pozitivní listy", seznam léků, kterými sekundář smí léčit, kterýžto seznam se mění dvakrát týdně. A lékař píšící léky podle potřeb pacienta a nikoliv podle potřeb nemocnice, se dostává do nemilosti ředitelství. Tvorba pozitivních listů připomíná pozitivní listy VZP, jejichž tvorba je také absurdní, protože neodpovídá ani kvalitě ani compliance pacienta. To jsou indicie, které mluví negativně o ředitelství nemocnice i o VZP.

:-)

5 0
možnosti

R^

A to není vše! Naši politici tvoří zákony, které se navzájem popírají, čímž až znemožňují práci lékaři. Dám příklad:

Recept z LSPP platí pouze 24 hodin. Ale pohotovost se slouží od pátku do pondělí. To znamená, že recepty za vydané léky na LSPP z pátku a soboty není možné vydat v lékárně po skončení LSPP v pondělí.

Tak jsme to dělali tak, že se nesměla dávat datumovka (což je mimo zákon!) a datum se doplnilo v pondělí, čímž vydání receptů bylo bezproblémové. Jenže e-Recept putuje nejdříve do Prahy na SUKL, a pak teprve je vydán pacientovi lék ze skříně. To je také protizákonné! Pacient má podle zákona dostat recept a jet si pro lék několik desítek kilometrů do krajského města!

A protože recept jde přes pražský SUKL, tak je recept z LSPP druhý den zablokován a lék ve skříni se nedá doplnit, protože lék další dny lékárně již nikdo nezaplatí a tudíž ho lékárna nemůže vydat..

:-)

3 0
možnosti
DT

Krásný blog! Nádherné příměry - a já vám z pozice kynutého knedlíku (;-DR^) tleskám!!! Máte skvělý humor a nelehkou práci - udělala jste z toho to nejlepší a berete to s humorem. R^ Krásný den, Kateřino!!! :-)

6 0
možnosti

Také si u Kateřivy vážím toho, že ji zatím humor nepřešel!

Pokud neuteče, čeká ji vyhoření! :-)

1 0
možnosti
PI

Opět vynikající příspěvek...R^

2 0
možnosti
Foto

V každém oboru je to stejné: Pokud je v něm člověk dobrý, může si dovolit místo zbytečností nakreslit prase jedním tahem. Pokud dobrý není, nezbývá než dělat ty zbytečnosti.

Ale aby byl někdo dobrý, musí tomu věnovat mnoho úsilí a času, doslova tím žít. Pokud někdo fňuká, a to zdaleka nejen lékař, že pracuje mnoho hodin a že má málo zaplaceno anebo dokonce vyhrožuje odchodem, pak ho to, co dělá, vlastně nebaví nebo to neumí či se pro to nehodí. Vážím si lidí, kteří se umí nadchnout pro to svoje, bez ohledu na čas a peníze. Je na nich poznat, jak jsou v tom svém šťastní. Nejsou moc slyšet, ale určitě jich nemálo existuje; každý snad zná nějakého takového lékaře, veterináře, učitele, řemeslníka, prodavače, muzikanta...

3 6
možnosti
PK

Moc dobře napsáno, mám to stejněR^R^R^

0 3
možnosti
MB

V dobách bájného socialismu, jsem si "Vylepšoval třídní původ v SSM". (Stigma živnopředků). I system kontrol, např. z okresu. Především se zajímali o písemný Šanon! Zda existují řádně vedené Zápisy! Učinil jsem celoživotní poznání, který se mi 100% vyplatil = Pokud je v pořádku Šanon = Je v pořádku celé hnutí! I jakousi soutěž jsme vyhráli ...

Dcera, mladá lékařka již pilně "Zařezává na pracovišti". Klasika, je zahlcena přesčasy a furt něco sepisuje! Skutečně to vypadá tak, že SSM pokračuje! Je-li písemnost okolo pacienta, Šanon v pořádku - Je v pořádku celé zdravotnictví ! ... :-)

1 0
možnosti

Bohužel, je to tak, pacient se dostal na vedlejší kolej. Hlavní je dobře vedená a nesmyslná byrokracie! :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 13080x
Lékařka a spisovatelka. Pracovala jako pediatrička v Baťově nemocnici ve Zlíně a následně na klinice v Německu. Nyní pečuje o malé pacienty v dětské léčebně v Luhačovicích. Spolupracuje s firmou HiPP, pro kterou píše články a brožury. V podcastech „Baby talk“ sdílí své zkušenosti s posluchači coby pediatrička a maminka v jednom. Narodila se jako jednovaječné dvojče a vdala se za muže, který má taktéž svou identickou kopii. Během tří let se jim postupně narodili tři synové. V roce 2018 byla čtenáři ONA Dnes zvolena Ženou roku. Dříve psala blogy, za které obdržela i několik ocenění, série nazvaná Já, doktorin vyšla knižně. Nyní se věnuje psaní beletrie, a to románů s thrillerovým nádechem (Zítřek ti nikdo neslíbil, Odbočka v lesích, Jiné místo)