Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MG

Ještě jedna věc: Fajn, složila jste 60 zkoušek. Za 6 roků studia. Běžný inženýr jich za 5 roků studia složil 50. Nám inženýrům v 90. letech zrušili většinu továren. A s platy to taky nebylo valné. S maturitním vysvědčením by mne dnes vzali na medicínu bez přijímacích zkoušek. Není to tedy v tom, že byste byla chytřejší. Šel jsem na techniku a k té jsem studoval novinařinu, to byly další zkoušky. Objemem studia zcela srovnatelné s vašimi. Kdybych mohl znovu volit, šel bych dnes na tu medinu. I tenkrát by mne vzali. A pravda, bezpochyby bych hlasoval nohama. Ale rozhodně bych si nedovolil pokřik, že by můj obor měl v zemi krachnout a být na úrovni Ukrajiny, že se nestydíte, paní doktorko.

0 0
možnosti
MG

poznámka: S mým maturitním vysvědčením

0 0
možnosti
MG

Mladá paní plácá, a to dost podpásově. Zřizovatel VŠ a ten, který platí její provoz, by mohl uzavírat smlouvu se zájemci o studium na ní o podmínkách tohoto studia. Její součástí by mohlo být ujednání o způsobu nakládání s vynaloženou investicí ze strany zájemce o studium. Důvodů, proč to tak není je víc, a důvodů proč to je tak, jak to je je též řada. To, co jste napsala, není víc než povyk polopravd na tržišti.

0 3
možnosti
MG

P.S. Polopravd proto, že jsou to sdělení bez úplného kontextu. Určité věci jsou dannost a z těch je potřeba vycházet. Nikdo vás nenutí pracovat v tuzemském zdravotnictví. A vykřikovat, že je načase, aby začalo konečně fungovat tak mizerně, jak mizerně jsou doktoři placeni je na žalobu a možná i basu. Jedna věc je váš plat, který je ovšem v relaci ke mzdám v zemi, jiná věc je vaše vyzývání k destrukci zdravotnického systému. Měla byste se krotit.

0 2
možnosti
MS

Zde pracovní nabídka pro "venkovského" doktora v Austrálii, konkrétně v městečku Mount Isa, stát Queensland. Uznávám, že srovnání australského outbacku a českého venkova je vzhledem k vzdálenostem do zbytku civilizace nesmyslné, ale nějaký obrázek si o tom český doktor udělat může.

Průměrná mzda v Queenslandu je 80.000 AUD ročně. Nabízená mzda pro všeobecného chirurga (jak je pozice nazvaná) je 600.000 AUD ročně.

https://www.seek.com.au/job/38335033?searchrequesttoken=1b9dc8dd-411a-478d-9388-78881be7feb5&type=standard

2 0
možnosti
PI

Za každé slovo podržená jednička. Jasné, srozumitelné, vystižné. Člověk se nestačí divit za co vše musí v životě zaplatit a co vše jako lékař dává tzv. zdarma či za paušální plat ve službě (svátky, víkendy, práce v noci - pořád stejný paušál). Společenský tlak na lékaře je vyvolán médií a je zcela zřejmé jakým způsobem se vztah společnosti k lékařům změnil. Pomalu bychom měli pracovat sedm dní v týdnu, nejlépe zdarma, být milí, empatičtí za každých okolností, být neomylní, chápaví a nechat si líbit jakékoliv hrubosti ze strany pacientů nebo rodinných příslušníků. Jakákoliv oponentura vůči požadavkům rodiny či pacienta může být pokládána za hulvátství, aroganci. I z diskusních příspěvkůna netu pod články týkající se lékařů plyne společenský postoj ve smyslu - drž hubu a krok...

9 0
možnosti

Společenský tlak na zdravotníky je vyvoláván médii, ale začali s tou dehonestací politici. Václav Klaus doporučoval lékařům, že pokud si chtějí vydělat, mají jezdit po Praze jako taxíkáři!

3 0
možnosti

R^

Obdivuji se lehkosti a srozumitelnosti Vašeho psaní. Spoléhám na Vás, že konečně snad někdo pochopí, co se v této společnosti zvrhlého děje s lékaři a sestrami. Díky!

:-)

5 0
možnosti
AW

Myslím, že iniciativa "Děkujeme odcházíme" tehdy až příliš odcestovala k otázce finančního ohodnocení. Mám pocit, že dost vyzněla ve smyslu "podmínky jsou špatné, ale pokud nám zvýšíte plat, jsme ochotni v této jízdě pokračovat".

Když vezmete v úvahu, že cca 1/3 CZ populace žije v režimu měkké chudoby (tak se to skutečně jmenuje). Nenávistné výkřiky snadněji pochopíte. Z pohledu těch lidí máte dost a chcete ještě víc. Náročnost studia a následná odpovědnost bude mnohdy mimo jejich rozhled. Pro zajímavost dokument:

https://www.stream.cz/bez-domova/10030235-bonus-chudoba-hrozba-ktera-je-kazdemu-z-nas-bliz-nez-si-myslime

Další věc je, že asi každý vám popíše nějakou negativní zkušenost, když je nucen lékařskou pomoc vyhledat. Systém ani z hlediska pacienta nefunguje dobře :-(

0 4
možnosti
MN

uprimne, otazku penez z toho udelal Heger, a ani tu nesplnil... cili ta mekka chudoba mi prijde komicka, kdyz mi v ambulanci seniorka rekne, ze ted rozhodne na rehabilitaci dochazet nebude, protoze leti na 14 dni na Kanary a na podzim zase do Chorvatka... Mame nejhustsi sit supermarketu na hlavu, mame nejvice cestovnich kancelari na hlavu... my se zkratka vubec nemame tak zle, jak tady podsouvate.. System pro pacienta funguje nadstandardne dobre. Ja si preju aby konecne zacal fungovat tak bidne, jak bidne je placen... tedy uroven Polsko co lepsi Ukrajina...

4 0
možnosti
OU
OU

Takový ten přístup vystudovali za naše peníze žije jen v par hlavách, které ale pak hodně duní. Ne že by lidé byli nějak super morální nebo přející. Ale za léta křeči naší státní správy vešlo do všeobecného povědomí, že selektivní omezující regulace obvykle situaci jen dal zhorší.

1 0
možnosti
Foto

Ty hlavy duní všude. Tedy napříč diskusemi o zdravotnictví. Na některé je vstup pouze na vlastní nebezpečí. Vůbec to s takovou nevypadá na to, že by těch hlav bylo jen pár...

0 0
možnosti
SL

Svět není spravedlivý ;-D;-D;-D;-D;-D .

0 1
možnosti
OU
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 13080x
Lékařka a spisovatelka. Pracovala jako pediatrička v Baťově nemocnici ve Zlíně a následně na klinice v Německu. Nyní pečuje o malé pacienty v dětské léčebně v Luhačovicích. Spolupracuje s firmou HiPP, pro kterou píše články a brožury. V podcastech „Baby talk“ sdílí své zkušenosti s posluchači coby pediatrička a maminka v jednom. Narodila se jako jednovaječné dvojče a vdala se za muže, který má taktéž svou identickou kopii. Během tří let se jim postupně narodili tři synové. V roce 2018 byla čtenáři ONA Dnes zvolena Ženou roku. Dříve psala blogy, za které obdržela i několik ocenění, série nazvaná Já, doktorin vyšla knižně. Nyní se věnuje psaní beletrie, a to románů s thrillerovým nádechem (Zítřek ti nikdo neslíbil, Odbočka v lesích, Jiné místo)