Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

My jsme dávali svoje děti na nočník před spaním a po spaní a průběžně jsme učili svoje děti používat nočník. Jak vidím svoje kamarádky babičky na hlídání, tak toto mají zakázáno, protože vnoučata nosí ,pamrsky,. Myslím, že výrobce plen si svoje konzumenty vychovává, aby ho potřebovali co nejdéle. Ono je to pohodlnější pro rodiče i pro děti a pro výrobce zisk především.

2 1
možnosti
Foto

My dáváme nočník hned po probuzení,ale každé z mých dětí to vnímá jinak. Je zajímavé sledovat, jak stejným přístupem vyvoláváte zcela jiné vzorce chování:))) A s těmi výrobci plen... něco na tom bude8-o

1 0
možnosti
Foto

Zdá se, že některé věci jsou universální. Máte tři kluky, jako otec mixu mohu potvrdit, že zatímco holčičky jsou jaksi apetitlich, tak junákům taková drobnost, jako je trus v kalhotách absolutně nevadí. Zatímco holčičkám nebylo nutné dávat plínky už v jednom roce, a na noc tak od roku a půl, náš junior byl natolik zaujat denní činností ještě ve třech letech, že teprve nesnesitelné ovzduší jej donutilo zahlásit úspěch. Plná efektivita - tedy odstranění plínek - u něj nastoupila až ve 4 letech věku (trvá dodnes - to jen, abych Vás povzbudil, milá kolegyně)

Dávám Vám karmu za bezva počtení po ránu.

2 0
možnosti
Foto

Přesně. Můžu posoudit dle holčiček z okolí. Matěj už se začlenil, teď čekáme na Jonáše a Filipa;-D Zdravím a děkuji:)R^

1 0
možnosti
DT

Moc hezké. K celkové perfekci chybí už jen pes, který by vám pomáhal hlídat, Kateřino. :-)R^

2 0
možnosti
Foto

Běhá nám tu jeden od sousedů...:)Dano, hezkou neděli a díkR^

1 0
možnosti
Foto

Ano, tak nějak to probíhalo i u nás, matně si vzpomínám. Pak nastala fáze dvě: vydržet bez plínky celou noc a fáze tři: už to umím sama za keříkem. Fázi tři mají holčičky trochu komplikovanější než kluci, ale i to se časem podá.;-DR^

2 0
možnosti
Foto

U nás je fáze tři velmi populární. Keřík by zbytečně skrýval mistrovský výkon. Chlapečci to mají opravdu zábavnější, než holky:)

4 0
možnosti
MH

Ani to nečtu, protože na slovní paskvily jsem alergický. A v názvu blogu! Paní nebo slečna Kateřina mi určitě nevysvělí nevysvětlitelné. Totiž - jaký je rozdíl mezi ideálním a nejideálnějším.

0 3
možnosti
DT

Ona je bloger - ona je šéf. Pokud se jí zachce použít tohle slovo, tak to prostě tak je a tečka. Za co by se proboha měla omlouvat. Je to tady snad hodina češtiny? :-)

8 0
možnosti
Foto

No, ono to záleží na tom, kdy to v té malé hlavičce sepne. A dokud to nesepne, tak to úsilí není přiměřené výsledku.

Nás uklidnila nějaká autorka, že do školy s plínkou žádné děti nechodí a tak jsme to moc neřešili - a mezi 2. a 3. rokem to šlo samo.

Sice jsme to neměli takto po roce, ale jednoho 18 měsíců po dvojčatech.

1 0
možnosti
Foto

Náš nejstarší Matěj odolával do 2,5 let. Pak najednou, ze dne na den konec. Začal hlásit, že chce na nočník a to i na noc. Očekávám úspěch i u těch ostatních, zatím nic...:)VámR^

0 0
možnosti
HM

Kačko jako vždy výtečně napsáno:-):-)..

Dobrou metodu na zbavení plenky zvolil můj kolega na své synovce(2 a 5 let): vyhlásil, že kdo nosí přes den plenku, ten nesmí jet na víkend k tetě a strejdovi do Brna..Kluci je zbožňují, takže to zabralo, do půl roku už dávali plenečku jen preventivně na noc

1 0
možnosti
Foto

Jé, a to je báječný nápad. To použiju!!DěkujuR^

0 0
možnosti
Foto

H89a26n36a 76V11l15k76o64v32á

18. 8. 2018 21:29

R^:-)Původně jsem se lekla (podle titulku) že patříte k těm rodičům o kterých slýchám v souvislosti s nástupem dvouleťáků do školek že to nechají na učitelkách (které mají ve třídě 28 dětí...)

1 0
možnosti
Foto

nene, to by mě ani nenapadlo:) Poté, co se starám o tři děti zaráz chovám k učitelkám MŠ hluboký obdiv.

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 13080x
Lékařka a spisovatelka. Pracovala jako pediatrička v Baťově nemocnici ve Zlíně a následně na klinice v Německu. Nyní pečuje o malé pacienty v dětské léčebně v Luhačovicích. Spolupracuje s firmou HiPP, pro kterou píše články a brožury. V podcastech „Baby talk“ sdílí své zkušenosti s posluchači coby pediatrička a maminka v jednom. Narodila se jako jednovaječné dvojče a vdala se za muže, který má taktéž svou identickou kopii. Během tří let se jim postupně narodili tři synové. V roce 2018 byla čtenáři ONA Dnes zvolena Ženou roku. Dříve psala blogy, za které obdržela i několik ocenění, série nazvaná Já, doktorin vyšla knižně. Nyní se věnuje psaní beletrie, a to románů s thrillerovým nádechem (Zítřek ti nikdo neslíbil, Odbočka v lesích, Jiné místo)