Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Přímo vidím naši spádovou nemocnici, jen děti se tam nepoflakují, sedí na pokojích se sluchátky. :-) Personál ale naprosto skvělý a sdílný, s dětmi si povídají, doktoři milí a také sdílní... kdybyste někdy hledala práci v Braniborsku... ;-):-)

Zase krásný blog. R^ Vaše paní Rapp mi začíná připomínat mou tchni. :-)

1 0
možnosti
Foto

Děkuji, kdyby byla nouze, ozvu se:)

0 0
možnosti
VV

Nedorozumeni se nekdy hromadi. Jako kdyz jedna hrda Ceska s maturitou z nemciny psala do pojistovny:

Als Beweis meiner Unschuld schicke ich Ihnen meine unbefleckte Binde.

1 0
možnosti
Foto

Tak jsem si přečetla všechny dopisy od jedničky až po tento a dobrý! Opravdu zajímavě, poutavě napsáno, i ostatní "nedoktorinské" blogy.R^

1 0
možnosti
OF

Zajímavé. A je tam i Chefarzt a Oberarzt ?A jaké antibiotika tam dětem dávají

... nejsem pediatr. Je to asi malý špitál, vážnější stavy asi posílají do většího špitálu, ne ? A písařky tam nemají ?

tbc,doufám / to be continued/.:-P

1 0
možnosti
Foto

Ano, Chefarzt tam je, a Oberarzt jsou obě zmiňované paní doktorky(Kauf a Rapp). Oni zpočátku asi ani nemohly být příjemné-oddělení bylo dlouhodobě personálně v podstavu, na počet lůžek (kojenecké, starší děti,novorozenecké oddělení, plus pohotovostní ambulanci v nonstop provozu, a k tomu i porodní sál) by nás tam mělo být celkoem osm lékařů a běžně jsem tam pracovaly jen tři. Byly vyčerpané a všem to bylo jedno.Špitál je to takový střední,těžší případy jsme odesílali do Halle,rodili jsme děti až od 32.týdne,jinak se musely rodičky převézt jinam. Jinak byla nemocncice velice dobře vybavená. Antibiotika se tam dávaly podobné,jako v Čechách a řekla bych s podobným rozmyslem. Indikovaně. A písařky,ty tam mají, k tomu se i dostanu:)Přeji hezký den:)

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 13080x
Lékařka a spisovatelka. Pracovala jako pediatrička v Baťově nemocnici ve Zlíně a následně na klinice v Německu. Nyní pečuje o malé pacienty v dětské léčebně v Luhačovicích. Spolupracuje s firmou HiPP, pro kterou píše články a brožury. V podcastech „Baby talk“ sdílí své zkušenosti s posluchači coby pediatrička a maminka v jednom. Narodila se jako jednovaječné dvojče a vdala se za muže, který má taktéž svou identickou kopii. Během tří let se jim postupně narodili tři synové. V roce 2018 byla čtenáři ONA Dnes zvolena Ženou roku. Dříve psala blogy, za které obdržela i několik ocenění, série nazvaná Já, doktorin vyšla knižně. Nyní se věnuje psaní beletrie, a to románů s thrillerovým nádechem (Zítřek ti nikdo neslíbil, Odbočka v lesích, Jiné místo)